36. Työväen Näyttämöpäivien valinnat julki

36. Työväen Näyttämöpäivien valinnat julki

Työväen Näyttämöpäivät järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna 27.–29.1.2012, nyt jo 36. kertaa. Tänä vuonna valitsijoina toimivat ohjaaja Raija-Sinikka Rantala ja teatteritieteen opiskelija Anni Mikkelsson. He poimivat 47 hakeneen esityksen joukosta 14 Näyttämöpäiville sopivaa kotimaista esitystä.

Raija-Sinikka Rantala ja Anni Mikkelsson luonnehtivat valintaprosessiaan seuraavasti:

”Meille Näyttämöpäivien valitsijoille tämän syksyn anti on ollut nähdä suomalaista harrastajateatteria ja todeta sen tason jatkuva nousu. Näyttämöpäiville hakeneiden ryhmien esityksissä on näkynyt kunnianhimo ja itsensä kouluttaminen harrastuksen parissa.

Ryhmien valinta ei ole ollut helppoa. Uusi sirkus on päässyt ensi kertaa Näyttämöpäivien ohjelmistoon. Joitakin esityksiä oli välttämätöntä jättää pois, koska paikkakunnalta ei löytynyt niille sopivia esitystiloja.

Aiheet ovat usein omaperäisiä, joukossa monia ryhmälähtöisiä kantaesityksiä, tulkinnoiltaan kiinnostavia klassikoita sekä uutta kotimaista draamaa. Ne ammentavat rohkeasti vaikutteita eri taiteista ja kulttuureista ja sekä yhteiskunnallisesta että henkilökohtaisesta todellisuudesta. Monissa leikitään teatterin tekemisen käsitteillä.

Olemme suosineet suomalaista, uskaliasta ja rohkeaa aihepiiriä, hakeneet teemoja, jotka puhuttelevat nykykatsojaa sekä maantieteellisesti tasapainoista kokonaisuutta.

Teemoina hahmottuvat varttuminen aikuiseksi sukupuolittuneessa maailmassa, valtapelit ja pyrkimys oikeudenmukaisuuteen ihmissuhteissa ja yhteiskunnassa.”

Työväen Näyttämöpäivien lipunmyynti alkaa tiistaina 3.1.2012 klo 9.00.

Leave a Reply