37. Näyttämöpäivien valinnat on tehty

37. Näyttämöpäivien valinnat on tehty

Työväen Näyttämöpäivät järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna 25.–27.1.2013, nyt jo 37. kertaa. Tänä vuonna valitsijoina toimivat ohjaajat Arto Kahiluoto ja Salla Taskinen. He poimivat 50 hakeneen esityksen joukosta 15 Näyttämöpäiville sopivaa kotimaista esitystä.

Ohjaaja Atro Kahiluoto (s. 1959) on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi  1996. Hän on ollut mm. Helsingin Ylioppilasteatterin taiteellisena johtajana, Teatteri Jurkan taiteellisen johtajana ja Rovaniemen Teatterin johtajana tähän kevääseen saakka. Lisäksi hän on toiminut Teatterikorkeakoulun ohjaajatyön lehtorina ja vapaana ohjaajana. Kahiluodon käden jälki näkyy lukuisissa teatteri- ja kuunnelmaohjauksissa. Lisäksi suuri määrä sovituksia, dramatisointeja ja näytelmäkäsikirjoituksia on hänen käsiensä kautta kulkenut.

Kahiluodon apuna näytelmiä 37. Näyttämöpäiville valitsi 37-vuotias ohjaaja Salla Taskinen. Taskinen on Kahiluodon tavoin ollut myös Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana. Tämän lisäksi hän tehnyt ohjauksia mm. Teatteri Jurkkaan, Tallinnan Teatterikorkeakouluun, TOTEM-teatteriin, Ylen TV1:lle, KOM-tekstille ja viimeksi Kansallisteatteriin Paula Salmisen näytelmän 13 uponnutta vuotta. Ohjaamisen lisäksi Taskinen on näytellyt, kirjoittanut ja opettanut kirjoittamista ja ohjaamista.

 

Atro Kahiluoto ja Salla Taskinen luonnehtivat valintaprosessiaan seuraavasti:

 

”Tulossa on monipuolisen kentän monipuolinen festivaali

 

Harrastajakentältä on tänä päivänä mahdollisuus löytää kaikkia teatterin tekemisen lajeja ja tyylejä. Festivaalilla nähdään dramatisointeja, klassikkotulkintoja, tanssi- ja musiikkiteatteria, komediaa, kantaesityksiä, ajankohtaisiin aiheisiin ja ympäröivään todellisuuteen pureutuvia esityksiä sekä alusta asti itse rakennettuja teoksia.

On myös ilahduttavaa huomata, että harrastajat yhä rohkeammin etsivät esityksille omaa teatterikieltä ja ilmaisua. Vuoden 2013 festivaaliohjelmisto on runsas ja korkeatasoinen!”

 

Työväen Näyttämöpäivien lipunmyynti alkaa torstaina 3.1.2013 klo 9.00.

Leave a Reply