37. Näyttämöpäivien valitsijat

37. Näyttämöpäivien valitsijat

Uudet Näyttämöpäivien valitsijat aloittavat urakkansa syksyllä.

Seuraavien Näyttämöpäiville näytelmävalinnat tekevät ohjaaja Atro Kahiluoto ja ohjaaja Salla Taskinen.

 

Atro Kahiluoto
Atro Kahiluoto

 

 53-vuotias ohjaaja Atro Kahiluoto on valmistunut Teatteritaiteen maisteriksi 1996. Hän on ollut mm. Helsingin Ylioppilasteatterin taiteellisena johtajana, Teatteri Jurkan taiteellisen johtajana ja Rovaniemen Teatterin johtajana tähän kevääseen saakka. Lisäksi hän on toiminut Teatterikorkeakoulun ohjaajatyön lehtorina ja vapaana ohjaajana. Kahiluodon käden jälki näkyy lukuisissa teatteri- ja kuunnelmaohjauksissa. Lisäksi suuri määrä sovituksia, dramatisointeja ja näytelmäkäsikirjoituksia on hänen käsiensä kautta kulkenut.

 

Salla Taskinen (kuvaaja Tuomo Manninen)
Salla Taskinen (kuvaaja Tuomo Manninen)

Kahiluodon apuna näytelmiä 37. Näyttämöpäiville valitsee 37-vuotias ohjaaja Salla Taskinen. Teakissa opiskellut teatteritaiteen kandidaatti Taskinen on Kahiluodon tavoin ollut myös Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana. Tämän lisäksi hän tehnyt ohjauksia mm. Teatteri Jurkkaan, Tallinnan Teatterikorkeakouluun, TOTEM-teatteriin, Ylen TV1:lle, KOM-tekstille ja viimeksi Kansallisteatteriin Paula Salmisen näytelmän 13 uponnutta vuotta. Ohjaamisen lisäksi Taskinen on näytellyt, kirjoittanut ja opettanut kirjoittamista ja ohjaamista.

 37. Näyttämöpäivät pidetään jälleen tammikuussa 25.-27.1.2013 Mikkelissä. Perinteisille harrastajateatterifestivaalille hakee yleensä reilu 50 esitystä, joista valitsijat valikoivat 10-13 sopivinta esitystä kulloisellekin vuodelle. Tulevien Näyttämöpäivien hakuaika päättyy syyskuun loppuun 2012.

Leave a Reply