Elina Kilkku vuoden 2020 festivaalien valitsijaksi

Elina Kilkku vuoden 2020 festivaalien valitsijaksi

Vuoden 2020 Työväen Näyttämöpäivien festivaalien valitsijaksi on valittu teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja teatteriopettaja Elina Kilkku.

Elina Kilkku (s. 1980) on työskennellyt muun muassa Kansallisteatterissa, Teatteri Jurkassa, Teatteri Takomossa ja KOM-teatterissa. Kilkku on kirjoittanut useita näytelmiä ja kirjoja, muun muassa tietokirjan Teatterin tyylilajit ja kesäkuussa ilmestyvän romaanin nimeltä Täydellinen näytelmä. Lisäksi Kilkku opettaa ohjaajantyötä, teatterin tyylilajeja ja huonoa teatteria.

Näyttämöpäivien valitsija kirjaimellisesti valitsee festivaalien ohjelmiston hakeneiden ryhmien joukosta.. Valitsijan työt käynnistyvät syksyllä, ja päättyvät marraskuussa, kun ohjelmisto julkistetaan.

” Odotan valitsijan pestiä innolla! Odotan näkeväni runsaasti sitä samaa intohimoa, joka ajoi minut aikoinaan teatterialalle, sekä vilauksia uusista tuulista ja koko teatteritaiteen tulevaisuudesta. Haluan nähdä lavalla paloa, olkoon se sitten taiteen, aatteen, tunteen, yhteenkuulumisen, esiintymisen riemun tai pyrotekniikan aiheuttamaa.” Kertoo Kilkku.

Työväen Näyttämöpäivät on tuttu tapahtuma Kilkulle entuudestaan, joten kun häntä pestiin kysyttiin, valinta oli helppo.

”Olen käynyt Mikkelin näyttämöpäivillä monta kertaa. Mielestäni kertoo paljon tapahtuman hyvästä hengestä ja kiinnostavuudesta, että festareille tullaan uskollisesti kauempaakin, vaikkei omaa esitystä sinä vuonna olisi valittu ohjelmistoon: itsekin olen ollut useita kertoja Mikkelissä ihan vaan esitysten ja tunnelman takia, varsinkin 1990-luvulla kun olin harrastajanäyttelijä”, kertoo Kilkku.

Kuten monilla muillakin teatterialan ammattilaisilla, myös Elina Kilkulla on juuret harrastajateatterissa.

”Harrastajateatteri on ehkä maailman paras asia, ja erityisesti meidän suomalaisten tulisi olla pohjattoman ylpeitä poikkeuksellisen aktiivisesta harrastajateatterikentästämme. Mulla on itselläni vahva ja monivuotinen harrastajanäyttelijätausta, ja nyt ammattilaisenakin olen kiertänyt ympäri Suomea ohjaamassa ja kouluttamassa harrastajia”.

Haku Työväen Näyttämöpäiville alkaa 2.5.2019. Näyttämöpäiville voi hakea kaikki harrastajaryhmät erilaisilta esittävän taiteen aloilta. Festivaalille valitaan 10 – 13 kotimaista ryhmää. Ryhmien matkakustannukset maksetaan halvimman mahdollisen matkustavan mukaan, lisäksi majoituskustannuksista maksetaan 15 euroa / yö /majoittuja. Kaikki ryhmät saavat esityksen jälkeen palautteen teatterialan ammattilaisista koostuvalta raadilta.

Hakuohjeet näyttämöpäiville löytyy osoitteesta www.tnp.fi. Lisätietoja hausta antaa Näyttämöpäivien tuottaja Emmi Nykänen, emmi.nykanen(at)tnp.fi. Haku päättyy syyskuun lopussa. Näyttämöpäiviä vietetään Mikkelissä 24.-26.1.2020.