top of page
Yhesti_yhes_paikas_TeatteriKultsa_TNP2023_kuva_Pihla_Liukkonen_Kontrastia-8.jpg
TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖPÄIVÄT

Työväen Näyttämöpäivät on vuosittain Mikkelissä järjestettävä valtakunnallinen teatterifestivaali. Tammikuun loppuun sijoittuva viikonlopun mittainen tapahtuma kerää alan harrastajia ja ammattilaisia sekä yleisöä Mikkelistä ja ympäri Suomea yhteen parhaiden kotimaisten harrastajateatteriesitysten pariin. Kotimaisten tasokkaiden ryhmien lisäksi Näyttämöpäiville kutsutaan myös vierailijoita mahdollisuuksien mukaan. Festivaaleilla järjestetään vuosittain ammattilaisvetoisia paneelikeskusteluja. Tapahtuman järjestelyistä vastaa teatterialan ammattilaiset.

Näyttämöpäiville voi hakea kaikki harrastajaryhmät erilaisilta esittävän taiteen aloilta. Haku seuraavan vuoden festivaaleille aukeaa keväällä ja päättyy syyskuussa. Hakuohjeet ja aikataulu julkaistaan Näyttämöpäivien kotisivuilla.

Näyttämöpäivien esitykset valitsee ohjelmatoimikunnan valitsema teatterialan tunnustettu ammattilainen tai valitsijapari hakijoiden joukosta. Katselmuksen esitykset vaihtelevat kunakin vuonna paitsi hakijaryhmien yleisen tason, myös valitsijan mieltymysten mukaan.

Kukin ryhmä saa esityksensä jälkeen palautteen raadilta, joka koostuu kahdesta teatterin ammattilaisesta. Tapahtuman jälkeen ryhmille toimitetaan raadin kanssa käydystä keskustelusta kirjallinen kooste. Lisäksi festivaaleilla äänestetään yleisön suosikkiesitys. Äänestyksen voittanut ryhmä saa mukaansa vietäväksi kiertopalkintotuolin.

Festivaalille valitaan 8–13 kotimaista ryhmää. Työväen Näyttämöpäivät tukee ryhmien majoitus-, matkustus- ja kuljetuskuluja enintään 700 € / ryhmä. Esitystilat on varustettu näyttämötekniikalla ja ryhmän apuna toimii Näyttämöpäivien ammattimainen tekniikkahenkilöstö.

Näyttämöpäivien henki on lämmin ja tapahtuman ilme ennakkoluuloton, nuorekas ja rento. Ryhmien teatterin tekemisen henki on sitoutunutta ja innokasta, tämä energia välittyy vuodesta toiseen yleisölle ja palautetta antavalle raadille.

Työväen Näyttämöpäivien järjestelyistä vastaa Työväen Näyttämöpäivien kannatusyhdistys ry.  kannatusyhdistyksessä on viisi yhteisöjäsentä: Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry., Työväen Näyttämöiden Liitto, Mikkelin kaupunki, SAK:n Mikkelin seudun paikallisjärjestö ja Työväen Sivistysliiton Mikkelin seudun Opintojärjestö.

Työväen Näyttämöpäivien kannatusyhdistys ry:n hallitus

Hallituksen jäsenet 2022–2023:

Pentti Mäkinen (pj), Mikkelin Teatteri
Alekander Anria, TNL

Annukka Ruuskanen, TNL

Heli Kauppinen, Mikkelin kaupunki

Kirsi Olkkonen, Mikkelin kaupunki

Marjukka Tikka, Mikkelin Teatteri

Sirkka-Liisa Laatunen, TSL 

Taisto Oksanen, TNL

Varajäsenet:

Sari Rautiainen, SAK
Markku Tietäväinen, TSL

Työväen Näyttämöpäivien ohjelmatoimikunta

Ohjelmatoimikunnan jäsenet 2022–2023:


Alekander Anria (pj)

Annukka Ruuskanen (vpj)
Sanna Erdogan
Taisto Oksanen

bottom of page