Kajaanin Harrastajateatteri

Kajaanin Harrastajateatteri ry on merkittävä osa kajaanilaista kulttuurielämää. Se  tunnetaan laajalti taiteellisesti lahjakkaasta toiminnastaan, ja sen näytelmiä on esitetty teatteritapahtumissa ympäri Suomen. Monen harrastajan tie on kulkenut KHT:n kautta ammattilaiseksi asti. Vuosien varrella on tehty rohkeaa, kantaa ottavaa ja tasokasta, tekijöidensä näköistä lavataidetta. KHT:n tukikohtana tunnettu Generaattori on mahdollistanut toiminnan vuodenajasta riippumatta ja tuonut kesäteatterin rinnalle myös talviproduktiot ja teatterikerhot.

Kajaanin Harrastajateatteri esittää:   Beowulf & Grendel -Musikaali Simasalin verisistä tapahtumista 

15-vuotisjuhlamusikaali Beowulf ja Grendel tuo yhteen yhdistyksen vanhat konkarit ja uudet harrastajat. Ammattiuralleen KHT:n kautta ponnistaneiden Elias Keräsen, Heikki Mäkäräisen sekä Iinu Torniaisen käsissä muinainen eeppinen sankariruno muuntuu riehakkaaksi musikaaliksi. Vuosien kokemus ja uusi into luovat lavalle ennennäkemättömän teatterielämyksen, jota siivittää Samuli Kivelän uskomaton musiikki.

Teatterin taika, hullu luovuus ja taiteen ilo paistavat lavalta yleisön joukkoon. Musikaalin koko tekijä joukko, niin näyttämöllä kuin sen takanakin ovat porukka paikallaan. Näyttelijät ovat kuin tehdyt rooleihinsa ja kantavat teosta upeasti. Koko suunnittelijajoukko ja jokainen visualisti on alusta saakka puhaltanut yhteen hiileen. On kunnia, että meillä on ammattilainen, Riitta Raunio (Kajaanin Kaupunginteatteri), pukusuunnittelijana ja visuaalisena konsulttina. Valosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaa KHT:n oma konkari, Pekka Moilanen. Nimiroolin esittäjät, Samppa Heikkinen ja Jaani Leinonen ovat oikeita Kajaanin Harrastajateatterin kasvatteja, ja on suuri kunnia että juuri he ovat palanneet kotinäyttämölleen tähän juhlamusikaaliin.