Ofelia-ryhmä: Arjen yksinäiset

Hämeenlinnalaisen Ofelia-ryhmän esitys ARJEN YKSINÄISET käsittelee rooleja, roolittumista ja roolittamista. Erilaiset tärkeät tehtävät ja niiden myötä syntyneet roolit ohjaavat käyttäytymistämme sosiaalisissa tilanteissa ja ne onkin alun perin luotu ihmisyhteisömme suojaksi. Roolien kautta osaamme sanoittaa itseämme muille, ne kielivät statuksestamme, ammatistamme tai vahvuuksistamme. Roolit myös kannattelevat meitä putoamasta tekemättömyyden tilaan.

Mutta mitä käy silloin kun sinulle annettu rooli ei tunnu omalta? Tai kun otat jonkun roolin kantaaksesi ja alat kompuroida? ARJEN YKSINÄISET- esitys on yritys valottaa omaa puhdasta sisintämme ja kurkottaa ulos vangitsevien rooliemme varjoista. Esitys liikkuu niillä rajapinnoilla, joissa lähellemme astuu ”joku toinen” ja alkaa häiritä meitä pelkällä olemuksellaan. Se kysyy mitä kaikkea meihin onkaan sisäänrakennettu ja mistä olemme oppineet kaiken minkä luulemme tietävämme.

Esitys on myös kunnianosoitus olennaisimmalle osalle itseämme – omalle rehelliselle sisimmällemme. Sen tarkoitus on manifestoida kaikki kompastelijat pimeydestä valoon.

Esityksen ensimmäinen puoliaika on rakenteeltaan fragmentaarinen ja toinen puoliaika esittelee Ossianin, keski-ikäisen valkoisen heteromiehen, joka joutuu kriisiin.

Kesto: 2h sis. väliajan

Ohjaus: Ria Kataja

Vanha Sotku
La 26.1. klo 19.30
Su 27.1. klo 13.30