top of page
Riihimäen nuorisoteatteri
TUNTEMATON SOTILAS
TUNTEMATON SOTILAS
Riihimäen nuorisoteatteri, Riihimäki

 

Esityspaikka: Mikkelin Teatteri (Savilahdenkatu 11)
Esitysaika: la 27.1. klo 19.15 & su 28.1. klo 11.00


Kesto: 2 h 15 min (sis. väliajan)

Sisältövaroitus: vilkkuvia valoja
Ikäräja: K12

 

 

”Minua koskettaa se syvä inhimillinen katse, jolla Linna katsoo mahdottomaan paikkaan paiskattuja hahmojaan” – Juho Mantere, sovitus

Tuntematon sotilas on suomalaisen kirjallisuuden merkkiteos, jonka teatterisovitukset herättävät aina huomiota ja keskustelua. Uudet tekijät löytävät teoksesta yhä vain uusia puolia, teemoja ja lisää syvyyttä. Juho Mantereen tuore sovitus (kantaesitys 11/2022, Teatteri Vanha Juko & Turun kaupunginteatteri) antaa äänen nuorelle sotilaalle, joka heitetään keskelle sodan epäinhimillisyyttä. Sovitus ei jätä käsittelemättä alkuperäisen teoksen kipeimpiä aiheita ja tarjoaa raadollisen kuvan nuoresta sotilaasta toteuttamassa kammiosta korkeasta tulevia vaatimuksia. Se herättää kysymyksen sodan järjettömyydestä, jota ei yksikään sukupolvi saa unohtaa.

Juho Mantereen sovitus on herättänyt paljon kiinnostusta ja kiitosta. Kantaesitys valittiin Tampereen teatterikesän ohjelmistoon 2023. Riihimäen nuorisoteatteri sai toisena teatterina tarttua tähän moderniin, energiseen, sekä inhimilliseen ja herkkään sovitukseen.

OHJAAJA: Juhana Rönnkvist
ALKUPERÄISTEOS: Väinö Linna
SOVITUS: Juho Mantere

www.rnt.fi | Facebook | Instagram

Kuvat: Marko Häkkinen

bottom of page