Info

Työväen Näyttämöpäivät lyhyesti

Työväen Näyttämöpäivät on vuosittain Mikkelissä järjestettävä valtakunnallinen harrastajateatterikatselmus. Tammikuun loppuun sijoittuva viikonlopun mittainen festivaali kerää alan harrastajia ja ammattilaisia sekä yleisöä Mikkelistä ja ympäri Suomea yhteen parhaiden kotimaisten harrastajateatteriesitysten pariin. Kotimaisten tasokkaiden ryhmien lisäksi Näyttämöpäiville kutsutaan myös kansainvälisiä vierailijoita mahdollisuuksien mukaan. Festivaaleilla järjestetään myös vuoittain ammattilaisvetoisia paneelikeskusteluja.

Näyttämöpäiville voi hakea kaikki harrastajaryhmät erilaisilta esittävän taiteen aloilta. Haku seuraavan vuoden festivaaleille aukeaa keväällä ja päättyy syyskuussa. Hakuohjeet ja aikataulu julkaistaan Näyttämöpäivien kotisivuilla.

Näyttämöpäivien esitykset valitsee ohjelmatoimikunnan valitsema teatterialan tunnustettu ammattilainen tai valitsijapari hakijoiden joukosta. Katselmuksen esitykset vaihtelevat kunakin vuonna paitsi hakijaryhmien yleisen tason, myös valitsijan mieltymysten mukaan.

Kukin ryhmä saa esityksensä jälkeen palautteen raadilta, joka koostuu kahdesta teatterin ammattilaisesta. Tapahtuman jälkeen ryhmille toimitetaan raadin kanssa käydystä keskustelusta kirjallinen kooste. Lisäksi festivaaleilla äänestetään

Festivaalille valitaan 10 – 13 kotimaista ryhmää. Ryhmien matkakustannukset maksetaan halvimman mahdollisen matkustavan mukaan, lisäksi majoituskustannuksista maksetaan 15 euroa / yö /majoittuja.

Näyttämöpäivien henki on lämmin ja tapahtuman ilme ennakkoluuloton, nuorekas ja rento. Ryhmien teatterin tekemisen henki on sitoutunutta ja innokasta, tämä energia välittyy vuodesta toiseen yleisölle ja palautetta antavalle raadille.

Työväen Näyttämöpäivien järjestelyistä vastaa Työväen Näyttämöpäivien kannatusyhdistys ry.  kannatusyhdistyksessä on viisi yhteisöjäsentä: Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry., Työväen Näyttämöiden Liitto, Mikkelin kaupunki, SAK:n Mikkelin seudun paikallisjärjestö ja Työväen Sivistysliiton Mikkelin seudun Opintojärjestö.