TNP toteuttaa kaksi pop up -tapahtumaa keväällä Mikkelissä ja Kouvolassa

TNP toteuttaa kaksi pop up -tapahtumaa keväällä Mikkelissä ja Kouvolassa

Ukrainalainen lastenteatteri Kalambur vierailulle Kouvolan Teatteriin

Esitys toteutetaan yhteistyössä Työväen Näyttämöpäivien, Kouvolan Teatterin ja Työväen Näyttämöiden Liiton kanssa. Lastenteatteri Kalambur (’sanaleikki’) esittää näytelmän Begi! (’juokse!’) Kouvolan Teatterissa 22.4. klo 19.30.

Näytelmä on allegorinen kertomus jänisten ja koirien juoksukilpailuista, joita ahneet ihmiset järjestävät. Noin tunnin näytelmä tutkii sitä, miten ihmiset voivat kuulla ja ymmärtää toisiaan. Miten erottaa aitous ja teeskentely? Näytelmässä hyvä ja paha taistelevat. Esitys tutkii tälläkin hetkellä tärkeitä käsitteitä kuten arvokkuus, kunnia, ylevyys ja rakkaus.

Venäjänkielisessä esityksessä mukana on tekstitys. Esitykseen ukrainalaiset pääsevät ilmaiseksi passilla. Esityksen tuotot ohjataan Ukrainan hyväksi.

Ukrainan Harkovasta kotoisin oleva Kalambur-lastenteatteri perustettiin vuonna 1985. Kokenut ryhmä on osallistunut useille kansainvälisille festivaaleille ja erilaisiin kulttuuriprojekteihin esimerkiksi Suomessa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Bulgariassa, Unkarissa ja Puolassa.

Tämä Harkovasta kotoisin oleva ryhmä osallistui Jyväskylässä Art-Master-teatterin järjestämälle SampoFestFinland 2022 -lasten- ja nuortenteatterifestivaalille, mutta joutui jäämään Suomeen Venäjän hyökättyä heidän kotimaahansa.

Esitys Kouvolan Teatterissa on osa Työväen Näyttämöpäivien pop up -tapahtumia. Vierailu on osoitus siitä, miten raskainakin aikoina taide luo toivoa ja lohduttaa. Yhdessä tekeminen auttaa jaksamaan.

Lastenteatteri Kalambur: Begi!
Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä
pe 22.4. klo 19.30
Liput 10 € / ukrainalaiset ilmaiseksi passilla
Esityksen kesto n. 1 h (ei väliaikaa)
Ikäsuositus 12 v

Lisätiedot ja liput: www.kouvolanteatteri.fi/kalambur
Mediakuvat: www.kouvolanteatteri.fi/medialle (Vierailuesitykset-kansio)

Vain Bocelli puuttuu Teatteriravintola ILOssa

Kahden peruuntuneen festivaalin vuoksi Työväen Näyttämöpäivät haluaa järjestää Mikkelissä pop up -tapahtuman. Teatteriravintola ILO:ssa nähdään vuoden 2022 festivaaleille valitun Kuusankosken Teatterin esitys Vain Bocelli puuttuu. Esitys myös striimataan. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Mikkelin Kulttuurin unelmavuoden kanssa ja se on avoin kaikille.

Vain Bocelli puuttuu on raikas komedia yllättävästi leimahtavista tunteista yksinäisyyden ja työelämän vieraannuttavien roolien keskellä. Mitä löytyy naamioiden takaa? Miten syntyy luottamus? Entä kemia? Ja onko salaisella agentillakin tunteet? Tarina kertoo kypsällä iällä rakastumisesta, siitä miten voi luoda luottamusta ja uskaltaa vielä kerran. Esitys sai ensi-iltansa keskiviikkona 28.7.2021 Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä. Näytelmän on ohjannut Karolina Eklund-Vuorela.

Ohjaus: Karolina Eklund-Vuorela
Käsikirjoitus: Pasi Lampela
Rooleissa: Irma Jäppinen ja Olli Korpela

Kuusankosken teatteri: Vain Bocelli puuttuu
Teatteriravintola ILO
la 14.5. klo 16
Tapahtumaan vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautumiset [email protected]
Esityksen kesto n. 1 h 15 min (ei väliaikaa)