Tukkateatteri

Tukkateatteri on vuonna 1999 perustettu tamperelainen teatteriryhmä, jonka juuret ovat Tampereen yliopiston draamalinjalla. Sittemmin jäsenistö on laajentunut parikymppisistä aina eläkeikäisiin. Tuotamme 5-8 ensi-iltaa vuodessa, minkä lisäksi teatterin puitteissa toimii mm. improryhmä sekä yhteisöteatterin periaatteilla toimiva Päiväpaja. Tukkateatterilla on oma tekstihautomo Tukkateksti, jossa on työstetty myös Luvattu maa -suur(suomi)musikaalin käsikirjoitusta.

Ajankohtaista tietoa osoitteesta: www.tukkateatteri.fi sekä www.facebook.com/tukkateatteri

 

Tukkateatteri esittää: Luvattu maa -suur(suomi)musikaali

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali sai ensi-iltansa Tukkateatterilla 8.9.2017. Musikaalin on säveltänyt Tahvo Hyötyläinen. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Terhi Tuominen. Laululyriikat ovat kummankin käsialaa. Hyötyläisen ja Tuomisen edellinen yhteinen produktio Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia oli mukana vuoden 2016 Työväen Näyttämöpäivillä.

Näyttämöllä nähdään Anni Kangas, Sanni Pakanen, Anne Siekkinen, Hannamari Sjöberg, Leila Väisänen sekä Niko Ranta ja Jetro Sukkela, jotka vuorottelevat Nalle Wahlroosin roolissa.

Muuhun työryhmään kuuluvat apulaisohjaaja ja valosuunnittelija Minerva Kettukuja, puvustaja Leena Sievä, tekniikkavastaava Pauli Borodulin, maskeeraaja Annlis Aaltonen, graafinen suunnittelija Meri Kailanto sekä tuottajat Kristiina Länsiö ja Terhi Meriläinen.

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali on osa Tukkateatterin, Legioonateatterin ja Tampereen Ylioppilasteatterin Suomi100-yhteishanketta.

Esityksen valmistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Esityksen traileri: Minerva Kettukuja

 

Tukkateatteri esittää: Parisuhdemonologit

Päivi Haanpää ja Marika Riikonen ovat käsikirjoittaneet esityksen ja myös esittävät sen itse. He tarjosivat käsikirjoitusta Tukkateatterille ja Salla Heikkinen tarjoutui ohjaamaan ja tuottamaan Parisuhdemonologit. Haanpää ja Riikonen ovat pyöritelleet monologien aihioita jo pari vuotta. Monet näkökulmat suorastaan huusivat päästä näyttämölle, sillä outouksista huolimatta tekijät epäilevät, että näitä ajatuksia muutkin miettivät – vaikkeivät sanokaan sitä ääneen. Luvassa on kysymyksiä ja vastauksia niin sinkuille kuin suhteellisille, ja joskus asioille on vain pakko nauraa.

Päivi Haanpään teatteriura on alkanut Seinäjoella ja Marika Riikosen Nokialla, molemmilla 1990-luvun puolella. Haanpää on aiemmin kirjoittanut Tukkateatterille työelämä- ja ihmissuhdenäytelmän Kaikkeen on aina joku malli (2014), jonka ohjasi Salla Heikkinen, ja siinä näytteli Marika Riikonen. Riikonen on ollut mukana Tukkateatterissa vuodesta 2006, viimeksi hän esiintyi näytelmässä Bobby Fischer asuu Pasadenassa (2016-2017), joka nähtiin Työväen Näyttämöpäivillä viime vuonna. Salla Heikkinen on ollut Tukkateatterin jäsen vuodesta 2008. Hän on toiminut teatterin hallinnossa, ohjannut, tuottanut ja näytellyt. Parisuhdemonologien valot on suunnitellut Anne Karema, huopavärkit suunnitteli ja toteutti Leena Sievä ja graafisesta suunnittelusta vastasi Suvi Jämsänen.