Työväen Näyttämöpäivät päättyivät iloisissa tunnelmissa

Työväen Näyttämöpäivät päättyivät iloisissa tunnelmissa

37. Työväen Näyttämöpäivät päättyivät Mikkelin Teatterin suurella näyttämöllä jälleen kerran iloisissa tunnelmissa. Katsomo on täynnä viikonlopun annista nauttinutta yleisöä ja tekijöitä.

Kuusijäseninen raati referoi yleisölle palautteen ja antoi luonnehdinnat esityksistä. Kukin raatipari katsoi päivien aikana viisi kotimaista esitystä ja kävi palautekeskustelun ryhmän kanssa. Tämän vuoden raatiparit olivat näyttelijä Niina Nurminen ja kirjailija Juha Jokela, Teatterityön professori Yrjö Juhani Renvall ja teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo sekä teatteritoimittaja Kirsikka Moring ja ohjaaja Mikko Roiha.

Valitsijat olivat kautta linja erittäin tyytyväisiä päivän antiin. Harrastajakenttää pidettiin uskaliaana, jolla on rohkeutta kokeilla uutta. Mikko Roiha kiitti valitsijoita Atro Kahiluotoa ja Salla Taskista valinnoista ”Hyvät päivät ja loistavat valinnat olette tehneet”. Päivien anti koettiin rikkaaksi ja vuoden esityksiä kehuttiin vuolaasti. Niina Nurminen mm. sanoi ”Näyttämöpäivät ovat koskettaneet, liikuttaneet, naurattaneet ja ennen kaikkea herättäneet kysymyksiä. Tänä vuonna myös moni näyttelijän työ ja taidokkuus nostettiin esiin. Lahjakkuuksia siis joukosta löytyy useita.

Vuosittain valittavaksi yleisön suosikiksi nousi melko selkeästi Uudestakaupungista Mikkeliin saapunut Teatteriryhmä Lentävä Lokki esityksellään Eila, Rampe ja palvattu onni. Esityksen olivat ohjanneet Raija ja Pentti Nokkala. Sama ryhmä voitti yleisön suosion vain muutama vuosi sitten; silloinkin Sinikka Nopolan tekstillä. Myös raati piti esitystä viihdyttävänä ja ennen kaikkea roolitusta täydellisenä. Toiseksi katsojaäänestyksessä tuli Kokkolasta saapunut Murto Ensemble esityksellä Täyspuuvillakuosi. Näytelmän on kirjoitanut Leo Okko ja ohjannut Liina-Maija Paavilainen. Kolmanneksi rankattiin Juhani Lompolon kirjoittama Tampereen Ylioppilasteatterin esittämä ja Disa Kamulan ohjaama Samurain rakkaus. Onnea voittajille.

_88H2719

Yleisöäänestyksen ulkopuolella nähtiin vielä kaksi upeaa kansainvälistä ryhmää. Petroskoilainen Karjalan kansallisen teatteri esityksellä Sinitaivaan laulu sekä liettualainen Teatteri Arlekin esityksellään Why is love?

Työväen Näyttämöpäivillä katsomot täyttyvät vuodesta toiseen. Tänä vuonna katsojia esityksissä kävi lähes 3700, täyttöasteen ollessa 83,8 %.

Leave a Reply