top of page
Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä
ÄITI PUNALIPPU
ÄITI PUNALIPPU
Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä, Joensuu

 

Esityspaikka: julkaistaan joulukuun alussa
Esitysaika: julkaistaan joulukuun alussa


Kesto: 1 h 20 min
Ikäräja: K12

 

Musiikkinäytelmä Äiti Punalippu käsittelee taistolaisuuden perintöä seuraavan sukupolven näkökulmasta. Tyttärellä on viimeinen tilaisuus kysyä äidiltään tämän menneisyydestä. Mutta onko ihmisellä, hänen ajatuksillaan ja elämäntarinallaan lopulta oikeus jäädä tuntemattomaksi, myös kaikkein lähimmille?

 

Äiti Punalippu syntyi Suvi Laanisen äidiltä jääneistä kirjeistä, valokuvista, päiväkirjan sivuista ja muistiinpanoista, sekä muista tutkimusretkistä menneisyyteen. Esityksessä liikutaan nykyhetkestä 1970-luvun opiskelijaelämään, 1960-luvun satakuntalaiselle maaseudulle ja 1900-luvun alun Amerikan-siirtolaisuuden vuosiin. Musiikillisena ääniraitana soi mm. näytelmää varten sanoitettuja ja sävellettyjä kappaleita, sekä 1970-luvun poliittisen laululiikkeen tunnetuksi tekemiä lauluja.

 

Emme yritä kertoa totuutta taistolaisliikkeestä tai ihmisistä siinä, sillä jokainen ihminen on kuin kaleidoskooppi, josta heijastuu lukematon määrä sattumanvaraisia kuvia. Äiti Punalippu on yksi valinta, arvaus ja kuvitelma.

 

Käsikirjoitus : Suvi Laaninen

Ohjaus: Riitta Pirttisalo

Rooleissa: Suvi Laaninen ja Lassi Pirinen

Muusikko: Marko Purhonen

Valot ja äänet: Mikko Jormakka

Lavastus: Riitta Pirttisalo ja työryhmä

Koreografia: työryhmä

Grafiikka, valokuvat, tiedotus ja some: Jenni Katajisto

OHJAAJA: Riitta Pirttisalo
KÄSIKIRJOITUS: Suvi Laaninen

Nettisivut | Facebook | Instagram

Kuvat:  Jenni Katajisto

bottom of page