Ykspihlajan Työväen Näyttämö: Punahukka

Konduktööri Pekka näkee Jeesuksen Venäjän ja Suomen rajalla.

Vahvan, kaiken muuttavan, kokemuksen jälkeen täytyy elämää yrittää kuitenkin jatkaa. Jatkaa adoptioprosessia, jatkaa perheen salaisuuksien selvittämistä ja jatkaa matkaa kohti kirkasta kristillistä elämää. Samaan aikaan pappi pohtii omaa suhdettaan uskoon ja veli kiroaa menetettyä toimeentuloaan. Ja jossain on sisko. Sisko, joka pitää pelastaa. Ja kaiken tämän yllä on äidin vahva ja ehdoton hahmo. Voiko ja kuuluuko vanhoja asioita kaivaa esiin? Onko joskus hyvä vain katsoa eteenpäin ja suunnata katseet tulevaisuuteen? Voiko ihminen lopulta muuttua?

Punahukka on vakava komedia aatteista. Se on kuvaus erään perheen salaisuuksista ja uskosta. Uskosta Jumalaan, mutta myös uskosta moneen, moneen muuhun asiaan. Punahukka on näytelmä perheestä. Perheestä, jonka historiaan mahtuu merkittäviä salaisuuksia. Toisaalta Punahukka on kuvaus armosta, rakkaudesta, vihasta ja välittämisestä.

Kari Hotakaisen värikäs kieli limittää komedian ja tragedian huimalla tavalla. Suomalaisuus värittyy lakonisen puheen kautta äärimmäisen värikkäänä. Ykspihlajan Työväen Näyttämön Punahukka on myös kommenttipuheenvuoro sen omaan historiaan. Aatteenpaloon. Ehdottomuuteen.

Kesto 2h 30min sis. väliajan

Ohjaus: Aku-Petteri Pahkamäki

Kulttuuritalo Tempo
La 26.1. klo 19.00
Su 27.1. klo 12.00